Tule mukaan KyKin toimintaan!

Lippukuntamme ottaa vuosittain vastaan kaikenikäisiä uusia jäseniä. Toimintakausi alkaa yleensä elokuun lopulla, ja uusien partiolaisten ilmoittautuminen tapahtuu loppukesän aikana. Mukaan voi kuitenkin tulla myös kesken kauden, jos ryhmissä vain on tilaa. Ota tällöin yhteyttä ikäkausivastaavaan.

Miten ilmoittaudun partioon?

Kyynärön Kiertäjien toimintaan ilmoittaudutaan Suomen Partiolaisten yhteisen asiointipalvelun lomakkeella, joka löytyy täältä. Tietoa Suomen Partiolaisten henkilötietojen käsittelystä täällä. Alaikäistä ilmoitettaessa on ensin tehtävä huoltajatunnukset, sitten lisättävä lapsen tiedot, ja lopuksi tehtävä jäsenhakemus Kyynärön Kiertäjiin. Lapsen lisääminen ei vielä lähetä hakemusta. Täytetty lomake ei kuitenkaan valitettavasti automaattisesti tarkoita, että mukaan mahtuu. Partioryhmien määrä riippuu aktiivisten vapaaehtoisten vetäjien määrästä. Ikäkausivastaava on yhteydessä kaikkiin ilmoittautuneisiin, kun ryhmien määrä ja tilanne on selvinnyt.

Mitä partio maksaa?

Jäsenmaksu sisältää Suomen Partiolaisten sekä Hämeen partiopiirin jäsenmaksun. Jäsenmaksun maksanut kuuluu myös kansainväliseen partioliikkeeseen. KyKi ei peri omaa erillistä maksua. Jäsenmaksu on noin 65€ (vuonna 2023) perheen vanhimmalta partiolaiselta, seuraavilta perheenjäseniltä vähemmän. Alaikäisen jäsenmaksusta voi anoa vapautusta taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Näin halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksun määräytymisestä löytyy lisätietoa Suomen Partiolaisten sivuilta.

Liittymällä partioon pääset osaksi suomalaista ja kansainvälistä partioyhteisöä. Jäsenmaksua vastaan voit osallistua viikoittain laadukkaaseen partiotoimintaan. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua paikallisiin ja valtakunnallisiin retkiin, leireihin, kilpailuihin, tapahtumiin ja koulutuksiin. Jäsenetuja ovat myös Partio-lehti (painettuna kotiin), tapaturma-, matkatavara- ja vastuuvakuutus sekä alennuksia partiokaupoissa.

Kykiläisillä on sininen huivi, jonka merkissä on valkoisella pohjalla vihreä apila-liljaristi, jota kiertää neljästä nuolesta muodostettu kehä.
Huivimerkin saa kun on ollut 1,5 vuotta lippukunnassa.

Miten voin päättää partioharrastukseni?

Joskus harrastus, myös partiossa, voi päättyä. Jätä tällöin erohakemuksesi partion jäsenyydestä Suomen partiolaisten ohjeen mukaisesti. Ohjeen löydät täältä.

Aikuisena partioon – sinustako laumanjohtaja?

Koska etenkin sudenpennuiksi haluavia on paljon, myös aktiivisia aikuisia tarvitaan. Vanhemmat ovatkin enemmän kuin tervetulleita mukaan laumanjohtajiksi tai apuvetäjiksi ja siten mahdollistamaan omien sekä alueen muidenkin lasten partiotoiminta. Aiempi partiokokemus ei ole välttämätöntä: tukea saa sekä muilta laumanjohtajilta että halutessaan myös Hämeen partiopiirin partiojohtajakoulutuksesta ja Suomen partiolaisten partio-ohjelmasivuilta.

Partio on harrastus myös aikuisille: Ryhmien vetämisen ohessa toimintaa on myös aikuispartioryhmissä!